Kvalitet

Porselenskvalitet

Høybrent feltspat porselen er regnet som det edleste i gruppen keramikk og porselen, det blir derfor også kalt det «hvite gull». Brenntemperatur på 1400 grader gir en unik hvithet og en glansfull overflate som er slitesterk og varig. Dekoren blir brent helt inn i porselenet kan derfor trygt vaskes i oppvaskmaskin. Eneste unntak er dekorer med gull eller platina, som er mer utsatt for slitasje.

Feltspat porselen er satt sammen av knust pulver fra mineralene Kvarts og Feltspat. I tillegg er det tilsatt Kaolin, som er en leiretype. Glasur blir så påført som en tynn hinne. Denne massen blir oppvarmet i så høy temperatur at mineralene krystalliserer, og gjennstandene krymper 13%. Prosessen gjør at porselenet blir gjennomskinnelig og får en varig blank overflate. Små variasjoner i farge og form kan forekomme. Dette er endel av sjarmen med håndproduksjon

Miljøvennlige farger

Alle farger som TeleRosa benytter er miljøvennlige. De inneholder ingen giftstoffer og er derfor også ufarlige for barn. Vi ser i dagens marked at kontrollen av farger, spesiellt fra Asia importert porselen, er veldig variabel. Porselen og farger fra ukontrollerte bedrifter kan inneholde giftstoffer og tungmetaller som er skadlige, spesiellt for barn. Ved produksjon i Norge eller EU – land er det lovregulering på dette området.

Kvalitetskontroll

All design for TeleRosa blir gjort i Norge. Porselen og dekorer blir produsert ved de aller beste Tyske porselens fabrikker. Indre skrin og emballasje er Norsk produsert. Vi kontrollerer og setter sammen produktene i Porsgrunn før utsendelse.

Miljø

Alle våre produkter holder de høyeste miljøkrav og inneholder ingen tungmetaller eller andre giftstoffer.  Porselenet vårt er derfor også et resirkulært naturlig produkt.

Målsetting

Vår målsetting er å designe og produsere porselen med den beste kvalitet i markedet. Produkter som varer i generasjoner.

 

Telerosa smykkeskrin i porselen med indre lufttett skrin